La Xarxa Òmnia a Terrassa

Logotip Xarxa ÒmniaLa Xarxa Òmnia va arrencar l’any 1999 de la mà de la Generalitat de Catalunya i es defineix ella mateixa com ‘Un espai d’accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per evitar la fractura digital i possibilitar, amb la participació de tots, la construcció i millora de la pròpia comunitat.’

La xarxa esta formada per 123 punts, en 68 municipis de 31 comarques,  equipats amb ordinadors i programari d’utilització pública i comunitària . Compten amb la presència d’un dinamitzador que dóna suport  i que garanteix que el punt sigui un espai de relació, formació, informació i referent TIC del barri.

L’any 2008 els punts de la Xarxa Òmnia van quedar integrats dins del nou model de Xarxa Punt TIC que va engegar la Generalitat, tot mantenint el nom, els objectius i els mètodes.

Les principals línies d’actuació dels punts Òmnia son les següents:

  • Formació, mitjançant tallers, monogràfics i grups de treball per garantir l’alfabetització digital.
  • Inserció Socio-laboral, tallers per a l’integració social i la inserció laboral
  • Ús comunitari , relacions amb altres entitas, locals,  projectes de desenvolupament , treball en xarxa, rotació dels usuaris.

I a Terrassa quina presència té la Xarxa Òmnia, aquí en teniu la llista:

Com a exemple d’activitats podem veure les del punt Òmnia del Barri de Sant Llorenç on trobem tallers infantils, formació d’internet a gent gran, formació a comerciants, taller de blogs, alfabetització digital, etc, etc. Aquí en podeu veure l’horari complet.
Cadascun dels punts té activitats pròpies així que el millor és adreçar-s’hi per veure què ens sedueix més.

Si voleu conèixer més sobre la Xarxa Òmnia i els PuntTIC, podeu veure presentacions com aquesta al seu slideshare , visitar els seus videos a youtube i a blip.tv, veure les seves fotos, seguir les seves piulades a twitter, o els seus documents, o el video resum de la Jornada de dinamització de la internet social que van organitzar el darrer 30 de setembre.

Quant a terrassa21
Terrassa21, punt de trobada de la informació sobre Terrassa (Vallès Occidental).

Deixa un comentari