7/10: Cabaret Misêria inaugura els dijous de la Jazz Cava [Entrevista]

El grup terrassenc Cabaret Misêria tindrà el privilegi d’encetar el cicle de concerts (DijousClub) que la Jazz Cava començarà a oferir a partir del dijous 7 d’octubre.

Aquest grup jove, creat durant la primavera de 2009, està format per: Toni Ubach: Veu, melòdica i guitarres | Dani Pino: Guitarra i veus | Juzz Ubach: Piano i teclats | Joan Humet: Contrabaix i baix elèctric | Sergi Torrejón: Bateria i percussions.

La presència a la Xarxa de qualsevol grup novell (o no) és bàsica per a donar-se a conèixer i per a oferir un tast del producte musical que ofereixen, i Cabaret Misêria no vol deixar passar aquesta oportunitat que els brinden les noves tecnologies.

Així, trobem informació sobre el grup i la possibilitat d’escoltar-ne música al seu MySpace, a més de poder interaccionar i estar al dia de les seves activitats a través de la pàgina de Facebook (on ja tenen més de 300 seguidors).

Tot i no ser oficials del grup –coses de la filosofia que impregna Internet– trobem, també, un parell de pàgines farcides d’imatges del grup a Flickr (1 i 2).

Data i hora: Dijous, 7 d’octubre, a les 22h.

Lloc: Jazz Cava.

Preu: 5 euros.


L’ENTREVISTA

TRS21: Darrerament, Cabaret Misêria ha sortit en diversos mitjans de comunicació gràcies a haver participat al concurs Sona9, on heu arribat a la semifinal. Com valoreu aquesta experiència?

Toni Ubach: El fet d’haver entrat al sona9, en un moment en què tot just estàvem en procés de creació del grup, ens ha ajudat a posar-nos les piles per engegar el projecte amb més celeritat. També ha estat un fet important a l’hora de motivar-nos i cohesionar-nos en aquest període sempre difícil de formació d’una banda.

Per altra banda la repercussió que té el concurs ha fet que, en el temps que hi hem participat, força gent hagi xafardejat (via myspace o facebook) qui som i què fem.

TRS21: Us heu proposat algun objectiu per aconseguir amb Cabaret? Com enfoqueu el present i el futur proper de la banda?

Toni Ubach: Cabaret Misêria és un projecte musical amb ànima teatral. Ara mateix tenim un espectacle que ens toca consolidar i refermar fent bolos però, alhora, és un espectacle en constant evolució perquè cada cançó nova que anem parint ens porta nous personatges i situacions que ens demanen de pujar a l’escenari a explicar-nos què els passa, i ja sabeu que als cabarets no es pot negar l’entrada a ningú, i mai no saps qui sortirà darrera del vellut vermell.

En tot cas, els dos objectius o premisses de la banda des del primer dia han estat passar-ho bé treballant seriosament. Ja no som adolescents que ens vulguem fer rics ni famosos, ni trobar-nos al local per fer música i beure birres. La idea era passar-ho bé treballant de valent, i de moment n’estem molt contents. Si després això funciona o no ja és un objectiu extra.

TRS21: Com valoreu la situació actual de la música a Terrassa? Estem passant un bon moment quant a iniciatives musicals? I, respecte a l’oferta de locals i circuits, com valoreu l’oferta de la ciutat?

Toni Ubach: Nosaltres no ens queixem gens ni mica. No fa ni sis mesos que hem “sortit de l’ou” i hem tocat al Teatre Alegria, a l’amfiteatre del parc de Sant Jordi, el 7 d’octubre ho fem a la Cava, i tenim aparaulat un bolo al Faktoria.

Tots aquests llocs són llocs de primera on es pot fer l’espectacle molt dignament. També hi ha llocs més modestos com el Coma9 on tornen a fer concerts, i tot de localets i bars que segueixen picant pedra amb una mà al davant i una al darrera. No oblidem que el circuit de música no deixa de ser un trosset de la cultura, i com a tal, en temps de crisi és el primer que es retalla dels pressupostos de tot arreu.

TRS21: Feu la vostra carta als Reis: Què cal millorar a Terrassa per a donar sortida a grups de música com Cabaret Misêria?

Toni Ubach: No em posaré a fer crítica social o política si no és darrera un micro i una melodia. Si cal criticar, al Cabaret Misêria ho farem des de l’escenari, amb una copa de cava i amb el millor dels nostres somriures!

TRS21: Utilitzeu les xarxes socials MySpace i Facebook. Com enfoqueu i valoreu la vostra presència digital? Teniu pensat obrir més canals (ex: Twitter, bloc, web, etc.)?

Toni Ubach: En realitat la nostra presència digital no és més que la conseqüència de viure al 2010. No és un pla estratègic mil·limetrat (tot i que mirem d’organitzar-nos a la xarxa), sinó la manera més lògica i natural de fer arribar la nostra proposta a la gent. Simplement no se’ns acut una altra manera.

Pel què fa a nous canals, suposo que un dia o altre acabarem tenint una web, però cada cosa al seu moment; ara ens toca consolidar-nos dalt de l’escenari, i després ja rumiarem com ens volem consolidar a la xarxa.

TRS21: Recomaneu-nos un grup o cantant de Terrassa i el local o espai de la ciutat on us agradaria oferir un concert.

Toni Ubach: Jo, personalment com a Toni recomanaria fervorosament ulysses no tiene fans que és la proposta en solitari del guitarrista del grup Daniel Pino. I l’altre grup de casa del que sóc fan és Estúpida Erikah. Però tinc la sensació que en aquest coi de ciutat post-industrial passen coses molt interessants, i seria una llàstima que ens n’adonéssim massa tard…

Pel que fa al local, ja he dit que hem tingut la sort de tocar a la creme de la creme dels locals de Terrassa. Tant el Centre d’Arts Escèniques com la gent del jazz Terrassa com els companys del Faktoria, no han dubtat a brindar-nos la oportunitat d’exhibir-nos a casa seva sense més problemes. Però, posats a demanar… fer un bolo al futur teatre Principal seria la bomba!! Fins i tot abans de que l’acabessin!! Una mica de misèria mai va malament. Això no vol dir que no ens faci la mateixa il·lusió tocar al bar de la cantonada, o a la cantonada mateix, o a la sortida del tren, o en una terrassa comunitària d’un bloc de pisos, o en un embalat de festa major de barri, o al menjador d’algun particular adinerat, o a…

Esdeveniment a Facebook

Quant a terrassa21
Terrassa21, punt de trobada de la informació sobre Terrassa (Vallès Occidental).

Deixa un comentari